Heb je schade opgelopen tijdens je vakantie?

De vakantieperiode loopt ten einde. Ben je niet schadevrij uit de vakantie gekomen? Mogelijk is de schade verzekerd.

Tijdens de vakantieperiode heb je een veel grotere kans op schade, maar daar ben je voor verzekerd. Op welke verzekering kun je schades claimen?
 
Door meerdere oorzaken heb je tijdens de maanden juli en augustus een grotere kans op schade. Dat komt doordat we met z’n allen onze huizen toegankelijker maken voor inbrekers door het openzetten van ramen. We gaan ook nog massaal op vakantie, dus nog een extra kans voor inbrekers. De auto wordt tijdens de vakantie ook veel intensiever gebruikt, dus is de kans op een ongeluk ook groter. Veel schades kun je indienen bij de verzekeraar.

Wat kun je met de reisverzekering?

Deze verzekering biedt dekking tegen diefstal van jouw bagage, maar de dekking is veel ruimer dan dat. In het geval je extra kosten hebt gemaakt, omdat je door omstandigheden niet met de reguliere vlucht terug kon naar Nederland, kun je onder voorwaarden de schade claimen op de reisverzekering. Heb je een factuur gekregen en betaald voor een medische behandeling? Als je medische kosten hebt meeverzekerd, kun je deze kosten claimen op de reisverzekering. Anders kun je de kosten indienen bij de zorgverzekeraar.
 
Ook een poging tot inbraak is verzekerd

Bij inbraak kun je de schade vorderen op de opstal- en de inboedelverzekering. Ook de schade door een poging tot inbraak kun je claimen op de opstalverzekering. Alleen al de braakschade aan deuren, ramen en kozijnen kan duizenden euro’s kosten. Heb je schade, maar twijfel je of het verzekerd is op de inboedel- en opstalverzekering? Informeer gewoon even bij ons. Wij kunnen uitsluitsel geven.
 
Ook schade veroorzaakt aan jouw vakantieverblijf claimen?

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) vergoedt schade aangericht aan anderen, maar wel met beperkingen. Schade aan geleende of gehuurde zaken is vaak uitgesloten, maar er zijn verzekeraars die schade aan een gehuurd vakantiehuis wel vergoeden. Heb je hier mee te maken gehad? Met een bewijs van betaling kun je mogelijk de schade (of een deel ervan) terugvorderen.
 
Schade aan je auto claimen

De autoverzekering biedt niet alleen dekking in Nederland. Ook binnen Europa heb je dekking en wereldwijd zelfs in veel landen. Bij een ongeval in het buitenland lijkt er een probleem te ontstaan maar gelukkig valt dat mee. Alle verzekeraars binnen de EU hebben vertegenwoordigers in alle landen. Dit maakt het afwikkelen van autoschades eenvoudiger. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 02-09-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie