Belangrijke verzekeringen voor aannemers

Welke verzekeringen kan een aannemer echt niet zonder? Vijf belangrijke verzekeringen lichten wij toe.

De noodzakelijkheid van verzekeringen voor jouw bedrijf hangt nauw samen met de activiteiten van de onderneming. Welke verzekeringen kan een aannemer echt niet zonder?

Je wilt jezelf, je personeel en het bedrijf goed verzekeren, maar de kosten moeten betaalbaar blijven. Je beperkt je dus tot verzekeringen die echt noodzakelijk zijn. Wij lichten vijf belangrijke verzekeringen voor een aannemer toe.

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Bouwwerkzaamheden kunnen eenvoudig schade aan anderen aanbrengen. Meestal blijft de schade beperkt tot maximaal een paar honderd euro, maar met een beetje pech kun je het ook over een schade van duizenden euro’s hebben. Door een foutje tijdens de bouwwerkzaamheden wordt bijvoorbeeld een geparkeerde auto beschadigd. Of nog erger, een voorbijganger wordt geraakt door puin dat je in een container aan het storten bent. Door het ongeval raakt de voorbijganger volledig arbeidsongeschikt. Het niet verzekeren van de aansprakelijkheid kan de ondergang van jouw bedrijf betekenen.

Inventaris- en goederenverzekering

De spullen waar je mee werkt moeten goed verzekerd zijn. Onderschat de waarde van de spullen ook vooral niet. Door diefstal kun je de spullen bijvoorbeeld kwijtraken. Het kan dan gelijk om een schade van tienduizenden euro's gaan. Je moet de spullen namelijk weer nieuw kopen. Heb je ook een bedrijfspand op naam van jouw bedrijf staan? Zorg voor een passende verzekering. Door een brand kun je het pand namelijk kwijtraken.

Kies de juiste bestelautoverzekering

Een bestelauto moet je minimaal verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA), maar een ruimere verzekering is vaak wenselijk. Wij kunnen bij meerdere verzekeraars de bestelautoverzekering vergelijken. Hierdoor kun je kiezen voor een goedkope ruimere WA beperkt casco of zelfs de WA casco (all risks). Bij schade aan je auto maakt het een groot verschil hoe je verzekerd bent. Met de WA autoverzekering krijg je de schade aan je eigen auto niet uitgekeerd.

Een CAR- en montageverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade aan anderen, maar daar heb je niets aan voor jouw eigen bezittingen. Je spullen kun je verzekeren met de goederen- en inventarisverzekering, maar deze biedt vaak geen dekking tijdens het bouwen en het verbouwen. Met de CAR- en montageverzekering kun je jouw spullen en voorraden bijvoorbeeld beschermen tegen diefstal, vandalisme, weersinvloeden en schade door het bouwen zelf.

Ziekte van werknemers verzekeren met de verzuimverzekering

Bij ziekte hebben werknemers gedurende de eerste twee jaren van de ziekte recht op loondoorbetaling. Deze verplichting kun je verzekeren met een verzuimverzekering. Het is van groot financieel belang om dit risico te verzekeren. Vooral in de bouw kunnen eenvoudig ongelukken gebeuren.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 15-09-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie