Passen de premie en de dekking van je autoverzekering nog bij jou?

Net zoals jouw auto, vereist ook de autoverzekering regelmatig onderhoud.

Een autoverzekering heeft periodiek aandacht nodig. Heb je jouw autoverzekering al jaren geleden afgesloten? Grote kans dat je kunt besparen op de premie. Graag kijken wij hoeveel je kunt besparen. Natuurlijk letten wij ook op de kwaliteit van de verzekeraar en de polisvoorwaarden. Door het ouder worden van de auto is de auto nu mogelijk over verzekerd. Te veel betalen kun je voorkomen.

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt er uitgegaan van een momentopname. We adviseren jou de verzekering die op dat moment het beste bij jou en bij de auto past. In de loop der jaren wordt de auto ouder, de verzekeraars voeren veranderingen door in de premies die ze in rekening brengen en eventueel ook in de polisvoorwaarden. Daarom willen wij graag samen met jou beoordelen of de huidige autoverzekering nog steeds de beste keuze is.

Hoe kun je besparen?

De laatste jaren is de autoverzekering gemiddeld duurder geworden. Verzekeraars moesten de premies verhogen door sterk gestegen schadelasten. De verschillen tussen verzekeraars zijn hierdoor groter geworden. Er zijn verzekeraars die de autoverzekering de afgelopen jaren al tientallen procenten verhoogd hebben. Terwijl andere verzekeraars genoegen kunnen nemen met een veel kleinere stijging van de premie. Wij kunnen nagaan wat andere verzekeraars jou in rekening brengen.

Kies weloverwogen een autoverzekering

Onterecht leeft het idee dat er geen verschillen zitten tussen de autoverzekeringen van de diverse verzekeraars. In grote lijnen zijn de voorwaarden gelijk, maar op belangrijke punten zijn er verschillen. Met een nieuwe auto kies je bijvoorbeeld voor een verzekering met de nieuwwaarderegeling. Dat houdt in dat de verzekeraar na schade niet uitgaat van de dagwaarde van de auto, maar van de nieuwwaarde. Ook brengen de verzekeraars sterk uiteenlopende eigen risico’s in rekening. Win dus wel advies in voordat je een verzekering kiest. Het is niet één pot nat.

Kun je de oude autoverzekering inruilen?

Een autoverzekering sluit je af voor een periode van een jaar. Na het eerste jaar wordt de verzekering voortgezet, maar vanaf dat moment is de polis dagelijks opzegbaar. Je zit dus niet weer voor een jaar aan de verzekering vast. Ook bij het verkopen van jouw auto kun je de verzekering beëindigen. De verzekeraar mag tussentijds een premieverhoging doorvoeren voor alle autoverzekeringen, maar dat maakt de autoverzekering voor jou opzegbaar. Ook in het eerste verzekeringsjaar.

Wij hebben met meerdere verzekeraars een samenwerking. Hierdoor kunnen wij de beste deal voor jou uitonderhandelen bij de verzekeraars. Hierbij letten wij niet alleen op de premie. De voorwaarden zijn namelijk nog belangrijker. Bij schade wil je geen onaangename verrassing krijgen. Wij behartigen jouw belangen ook nog eens ten opzichte van de verzekeraars. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-06-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie