Zakelijke verzekeringen zijn te complex om online te regelen

Een zakelijke verzekering kan je online afsluiten. Dit is echter niet raadzaam, omdat ze te complex zijn hiervoor.

Online kun je jouw bedrijf verzekeren, maar sluiten de verzekeringen ook goed aan bij de risico’s? Advies is onmisbaar voor het verzekeren.

Binnen een paar klikken kun je online een verzekering afsluiten, maar vooral voor zakelijke verzekeringen is het zeker niet aan te raden. Verzekeringen moeten namelijk goed passen bij het risico en ze moeten ook nog eens passen bij jou en bij het verzekerd object. De voorwaarden voor van de verzekeringen zijn ook belangrijk. De beste verzekering kiezen is geen kwestie van premies vergelijken. Ook de polisvoorwaarden moeten bij het vergelijken betrokken worden.

Ook het type werkzaamheden maakt een verschil.​

Een zakelijke verzekering afsluiten is maatwerk

Voor het zakelijk verzekeren zijn de premie en de voorwaarden afhankelijk van omstandigheden die per bedrijf verschillen. Het maakt voor een gebouwenverzekering bijvoorbeeld een groot verschil wat voor soort bedrijf gevestigd is in het pand. Ook het type werkzaamheden maakt een verschil. Er moet bijvoorbeeld een betere brandbeveiliging ingebouwd worden of het hang- en sluitwerk moet van de beste kwaliteit zijn.

In ieder geval is het altijd verstandig om een tussenpersoon het pand van binnen te laten bekijken. Mogelijk schakelt de verzekeraar ook nog een expert in voor het bepalen van het verzekerd bedrag en voor de beveiligingseisen.

Zelf verzekeringen online afsluiten kan je geld kosten

Bij het online vergelijken ligt de nadruk op de premie. Op zo’n manier vergelijken zal je waarschijnlijk een aantrekkelijke premie opleveren, maar op langere termijn kan het jou geld kosten. Pas bij schade blijkt wat je aan jouw zakelijke verzekeringen hebt. Bij een claim op de verzekering gaat de verzekeraar een expert inschakelen voor het vaststellen van het schadebedrag, maar de expert krijgt ook nog een extra opdracht mee. De expert zal controleren of het risico ook daadwerkelijk overeenkomt met hetgeen verzekerd is. Als de schade bijvoorbeeld veroorzaakt is door niet verzekerde werkzaamheden, kan de verzekeraar de claim afwijzen. Een adviseur levert maatwerk.

Heb ook speciale aandacht voor de complexe verzekeringen

Bij het afsluiten van bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering komt het heel precies. In het aanvraagtraject moet niets over het hoofd worden gezien. Je moet echt verstand hebben van het verzekeren om hiaten in de verzekeringen te voorkomen. Er zijn meer specifieke verzekeringen waarbij het zeer nauw komt bij het aanvragen van de verzekering. Eigenlijk is dat ook al het geval voor de gebouwenverzekering en de inventaris- en goederenverzekering.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-08-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie