Zakelijke verzekeringen vergelijken

Door verzekeringen te vergelijken, kun je soms concluderen dat overstappen beter is voor je onderneming.

Met je zakelijke verzekeringen stap je niet zomaar over naar een andere verzekeraar of tussenpersoon. Toch is het wel goed om een keer te doen.

Het verzekeren van zakelijke risico’s is altijd maatwerk. Niet alleen bij het afsluiten van de verzekeringen. Het is namelijk een doorlopend proces. Door veranderingen binnen het bedrijf moeten de verzekeringen vaak tegen het licht worden gehouden. Gelukkig hoef je dat niet zelf te doen. Dat kun je overlaten aan de specialisten.

Wat kan een andere verzekeraar mij bieden?

Stel, je bent al jaren bij dezelfde verzekeraar. Je weet pas wat je hebt als je de verzekeringen vergelijkt met een andere verzekeraar. Overstappen kan zorgen voor beter op het risico afgestemde verzekeringen met mogelijk ook nog een besparing op de premie. Het kost wel even tijd en energie, maar toch is het nuttig. Je krijgt de bevestiging dat je nu goed verzekerd bent of de conclusie is dat je beter over kunt stappen naar een andere verzekeraar. Het papierwerk helpen wij jou graag mee.

Kiezen voor een andere tussenpersoon

Overstappen naar ander verzekeringskantoor is eenvoudig. Je kunt de verzekeraar in de meeste gevallen verzoeken om de bestaande verzekeringen over te dragen naar een ander kantoor. Vervolgens is het aan de nieuwe adviseur om de verzekeringen zo goed mogelijk af te stemmen op de risico’s. De nieuwe adviseur moet altijd toetsen of de verzekeringen de risico’s goed afdekken. Dit wordt ook wel zorgplicht genoemd.

Kwaliteit van de verzekeringen is doorslaggevend

Alle mogelijke scenario’s moet rekening mee gehouden worden bij het afsluiten van verzekeringen. De brandverzekering voor het pand en de inventaris is bijvoorbeeld belangrijk. Maar vaak wordt vergeten om de bijkomende kosten te verzekeren. Na een brand in het pand komt het werk tijdelijk stil te liggen. Dit risico kun je het beste dus ook meeverzekeren. Bij schade wordt vaak pas duidelijk dat het verzekeren vakwerk is. Heb je bijvoorbeeld online de verzekering afgesloten? Grote kans dat de verzekeringen niet goed aansluiten bij de werkelijkheid. Als verzekeringsadviseur moet je het te verzekeren bedrijf goed in kaart brengen, voordat je het überhaupt over verzekeringen kunt hebben.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 21-12-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie